Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεά φιλοτελικής συλλογής στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας


Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στον χώρο του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας οι Ροταριανοί Όμιλοι Καβάλας, Δυτικής Καβάλας, Θάσου και Νεάπολις Καβάλας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την συμπλήρωση των 110 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Ρόταρυ.

Παράλληλα πραγματοποίησαν δωρεά για την ενίσχυση των σκοπών του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας μιας προθήκης η οποία περιέχει μεγάλη συλλογή γραμματοσήμων, λευκώματα και συλλεκτικές μεταξοτυπίες όλα ναυτικού περιεχομένου καθώς επίσης και ομοιώματα από αρχαίες Τριήρεις.
Η νέα ενότητα θα αποτελεί πλέον μέρος της διαρκούς έκθεσης του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα ο επισκέπτης του μουσείου θα έχει πλέον τη δυνατότητα να γνωρίσει τα γραμματόσημα απο τις σειρές: Ελληνική Ναυτιλία 15ος αι. π.Χ. – 11ος αι. μ.Χ. (αναμνηστική σειρά του 2011) και Ελληνική Ναυτιλία 1453-1821 (αναμνηστική σειρά του 2012), Φάροι της Ελλάδας, Ο Ναυτικός πόλεμος του 1912-1913, Ράλλυ Αιγαίου, Aegean Regatta και Ο Πλούτος των Ελληνικών θαλασσών της κοινής σειράς του 2012 και αντίστοιχους εκτυπωμένους φακέλους της πρώτης μέρας κυκλοφορίας.

Δείτε σχετικό βίντεο της εκδήλωσης