Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Κοπή πίτας Πανελληνίου Συλλόγου Θεματικού Φιλοτελισμού - Φιλοτελιστών Αθηνών 2015


Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Θεματικού Φιλοτελισμού και Νεότητας» σε συνεργασία με τους «Φιλοτελιστές των Αθηνών» και πάντα με την παρουσία φιλοτελιστών και φίλων, πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή πίτας την Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 σε χαρούμενη ατμόσφαιρα και με καλή διάθεση.Η πίτα του 2015 δεν ήταν γραφτό να κοπεί στο Ταχυδρομικό και Φιλοτελικό Μουσείο. Καθώς η μεταβίβασή του από τον ΕΛΤΑ στο Υπουργείο Συγκοινωνιών δεν έχει ολοκληρωθεί, θεωρήθηκε ότι δεν είναι κανείς αρμόδιος να μας την παραχωρήσει. Εφέτος λοιπόν, ύστερα από πολλά χρόνια, βρεθήκαμε σε μία άλλη αίθουσα, εξίσου φιλόξενη, αυτή της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών της οδού Γενναδίου.

Η γιορτή διανθίστηκε και πάλι με ομιλία του Π. Λεούση, αυτή τη φορά με θέμα Η γέννηση του κινηματογράφου και η χολυγουντιανή του καταξίωση. Η ομιλία τεκμηριώθηκε φιλοτελικά με πλούσιο ταχυδρομικό υλικό και συνοδεύτηκε με προβολή σε οθόνη αποσπασμάτων από ταινίες που έχουν χαρακτηριστεί ορόσημα για την ιστορία του κινηματογράφου.


Αλλά και η ύπαρξη πιάνου στην όμορφη αίθουσα συνέβαλε στην ευχάριστη ατμόσφαιρα της βραδιάς, καθώς έδωσε την δυνατότητα στον ομιλητή  να παίξει  γνωστές μελωδίες από κινηματογραφικές ταινίες που άφησαν εποχή.

Νικήτρια του νομίσματος της πίτας και του αντίστοιχου δώρου ήταν η κ. Ιωάννα Αποστολοπούλου, σύζυγος του γνωστού φιλοτελιστή και μέλους του Πανελλήνιου Συλλόγου Θεματικού Φλοτελισμού μας Βασίλη Αποστολόπουλου.

Όπως πάντα, η βραδιά έκλεισε με μικρό δείπνο και ένα ποτήρι κρασί.