Η Ε.Φ.Ο με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του Ανδρέα Μητάκη

Aπεβίωσε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 σε ηλικία 86 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Ηρακλείου Κρήτης, Ανδρέας Μητάκης.

Ο Ανδρέας Μητάκης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Έφορος και Πρόεδρος της Φ.Ε.Η.K.

Υπήρξε Πρόεδρος της Εταιρείας σε αξιοσημείωτες στιγμές της ιστορίας της, όπως τις διοργανώσεις σημαντικών φιλοτελικών εκθέσεων στο Ηράκλειο (Έκθεση Γραμματοσήμων Νησιωτικής Ελλάδας 1987, ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ’91). Εξέθεσε τις συλλογές του κρητικού ενδιαφέροντος σε πληθώρα εθνικών και διεθνών εκθέσεων αποσπώντας πολύ υψηλές διακρίσεις, ενώ υπηρέτησε τον ελληνικό φιλοτελισμό και από τη θέση του εθνικού αντιπρόσωπου ελληνικών εκθεμάτων σε εκθέσεις του εξωτερικού την περίοδο 1990-2001. Φιλοτελικά και ιστορικά άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε τοπικές και πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες, καθώς και σε πολλά περιοδικά και εκδόσεις που σχετίζονται με τον φιλοτελικό και τον ευρύτερο χώρο της ιστορίας. Κοινωνικός και πρόσχαρος, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του, αναπολώντας και εξιστορώντας στους νεότερους πολλές όμορφες στιγμές της φιλοτελικής του πορείας.

Επαναλάμβανε συχνά στις παρέες ότι θεωρούσε πως το πραγματικό κέρδος που αποκόμισε από την ενασχόληση του με τον Φιλοτελισμό ήταν οι υπέροχες γνωριμίες του με Έλληνες και ξένους φιλοτελιστές καθώς και τα πολλά όμορφα ταξίδια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Νίκος Καρνιαουτάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *