Αναμνηστική Έκδοση «100 Χρόνια Φιλοτέλεια»

Στις 21 Φεβρουαρίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ) και η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) παρουσιάσαν από κοινού στο Πολεμικό Μουσείο, το Αναμνηστικό Φυλλαράκι για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας του περιοδικού «ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ». Οι ομιλητές, ο επί σειρά ετών εκδότης του περιοδικού Κ. Χαζάπης, ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε. Α. Μανωλούδης καθώς και οι Δ. Μπεναρδούτ -Πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ- και ο Διευθυντής Φιλοτελισμού Λ. Λαζαρίδης, αναφέρθηκαν στην σημαντική προσφορά προς την ελληνική φιλοτελική κοινότητα.

Το Φυλλαράκι για την «ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ», έργο της εικαστικού Μυρσίνης Βαρδοπούλου,  καταφέρε να ενσωματώσει τις σημαντικότερες στιγμές του περιοδικού όπως τα Διεθνή Φιλοτελικά Βραβεία, τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών, εμβληματικά γραμματόσημα και σφραγίδες καθώς και τα δύο απαραίτητα “εργαλεία” της φιλοτελικής μελέτης και της συγγραφής άρθρων : έναν μεγεθυντικό φακό και μια πένα που το επάνω μέρος της έχει διακεκομμένες κουκκίδες που παραπέμπουν στη σύγχρονη ψηφιακή διαδρομή του περιοδικού.
Στον χώρο εντός της διάτρησης του γραμματοσήμου, εμφανίζεται η Μεγάλη Κεφαλή του Ερμή που λόγω της διεθνούς φήμης της, η ταυτότητα της έκδοσης υπερβαίνει το εμπόδιο της γλώσσας. Τέλος, το Λογότυπο των 100 χρόνων συνεχούς έκδοσης του περιοδικού «ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ» απεικόνιζει τον αριθμό 1 και στην θέση των δύο Μηδενικών το σύμβολο του Απείρου.
Δείτε το φιλμάκι, που ετοίμασαν τα ΕΛΤΑ για το ΦΕΓΙΕ στο 100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ .
Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι φιλοτελιστές και φίλοι που γέμισαν την αίθουσα «Ρήγας Φερραίος» σε εορταστικό κλίμα και εγκάρδια διάθεση αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *