«Ελληνικές Ατμοπλοϊκές Εταιρείες και οι σφραγίδες τους, 19ος – 20ος αιώνας»

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 παρουσιάστηκε από τον συγγραφέα Νίκο Αντύπα στην Ε.Φ.Ε το εξαιρετικό πόνημά του για τις “Ελληνικές Ατμοπλοϊκές Εταιρείες και οι σφραγίδες τους, 19ος-20ος αιώνας”.

 

 

Η πολυετής μελέτη και έρευνα του συγγραφέα με αντικείμενο τις σφραγίδες των ελληνικών ατμοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν τόσο στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο (Οθωμανική Αυτοκρατορία, Αίγυπτος κλπ), την Μαύρη Θάλασσα όσο και σε άλλες ναυτικές ρότες, είχε ήδη ολοκληρωθεί την δεκαετία του 1990.

 

Εφέτος ο συγγραφέας αποφάσισε και προχώρησε σε μια πολυτελή έκδοση στην αγγλική γλώσσα (τη διεθνή γλώσσα της ναυτιλίας) εξ’ ολοκλήρου έγχρωμη, με εξαιρετικό περιεχόμενο (1657 υψηλής πιστότητας αποτυπώματα σφραγίδων, διεξοδική καταγραφή πλοίων, πλοιοκτητών και εταιρειών και εντυπωσιακή εικονογράφηση σχετικών εγγράφων και χαρτών.

 

Το 500 σελίδων πόνημα του Νίκου Αντύπα αποτελεί πλέον όχι μόνον βιβλίο αναφοράς τόσο για φιλοτελιστές τόσο και ιστορικούς της ναυτιλιακής ιστορίας όσο και ένα σπουδαίο τεκμήριο της ελληνικής ναυτοσύνης.
Από αριστερά οι Α. Βιρβίλης Επίτιμος Πρόεδρος Ε.Φ.Ε, Α. Γιαννακόπουλος Πρόεδρος Φ.Ε.Α, ο συγγραφέας Ν. Αντύπας, Α. Γαληνός Αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ε και Α. Μανωλούδης Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *