Φιλοτελική Ένωση Πιερίας

Η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας με πρωτοστάτη, πρωτεργάτη και ιδρυτή της τον κο ΙΟΡΔΑΝΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2015 με έδρα την πόλη της Κατερίνης, η οποία μάλιστα έχει μακρά παράδοση στον Φιλοτελισμό.

pieria1.photo

Το 1958 είχε ιδρυθεί από μερικούς ανήσυχους και φιλομαθείς Κατερινιώτες η Φιλοτελική Εταιρία Κατερίνης, από τις πρώτες στην Ελλάδα, η οποία εμφάνισε σημαντικό έργο στο χώρο του φιλοτελισμού αλλά δυστυχώς μετά το θάνατο κάποιων διακεκριμένων μελών της διαλύθηκε κατά τη δεκαετία του 1990. Μετά από μία περίοδο περιορισμένου ενδιαφέροντος για τη συλλογική φιλοτελική δράση το κενό ήρθε να καλύψει, μετά από πρωτοβουλία του κ. Ιορδάνη Ναβροζίδη, η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας.

Έχει δικό της εντευκτήριο, στο οποίο λειτουργεί και βιβλιοθήκη για τα μέλη της. Tην αίθουσα, που βρίσκεται στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, πολύ κοντά στο Κέντρο της πόλης, την παραχωρεί κάθε χρόνο στο σύλλογο ο Δήμος Κατερίνης.

Το ανθρώπινο δυναμικό της απαριθμεί σε 32 ενεργά μέλη με μέσο όρο ηλικίας περίπου τα 55 έτη. Διενεργεί κάθε χρόνο 5 μεγάλες εκδηλώσεις με ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις και εκθέσεις ανταλλαγής γραμματοσήμων είτε με δια ζώσης συμμετοχή φιλοτελιστών από γειτονικές Περιφέρειες και πόλεις (Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα, Καρδίτσα κ.ά.) είτε διαδικτυακά με τη συμμετοχή φιλοτελιστών από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής Βασιλόπιτας και της Γενικής Συνέλευσης που γίνεται το μήνα Ιανουάριο έχει στο πρόγραμμά της να διοργανώσει κάθε χρόνο και μια τοπική έκθεση γραμματοσήμων στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Αικατερινίων που οργανώνονται τον μήνα Νοέμβριο στην πόλη της Κατερίνης στα πλαίσια του εορτασμού της πολιούχου μας, της Αγίας Αικατερίνης.

Επίσης, στις 18 Νοεμβρίου 2021 προχώρησε στην έκδοση του δικού της περιοδικού με την ονομασία «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ».

Λαμβάνει 7 Περιοδικά για την ενημέρωση των μελών της από τους εξής φιλοτελικούς συλλόγους : 1) Ε.Φ.Ε : «ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ»,   2) Φ.Ε.Α : «ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ», 3) Φ.Ε.Λ : «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ», 4) Φ.Ε.ΠΑΤΡΑΣ : «ΦΑΡΟΣ»,  5) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΥ : «ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗΣ», 6) ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥΜ : «ΜΑΞΙΜΑΦΙΛΙΑ» και 7) Ε.Φ.Ο : «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

pieria2.photo

Η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας έχει 7μελες Διοικητικό Συμβούλιο και η εκπροσώπησή της στην Ε.Φ.Ο. γίνεται εκλεγμένα από τον Γενικό Γραμματέα  κ. Ιορδάνη Ναβροζίδη.  Εκτός από τη Φιλοτελική της δράση διενεργεί και άλλες δράσεις, όπως τη βοήθεια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια για την αγορά και την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, δωρεές για άπορους ανθρώπους κ.ά. Στόχος της Ένωσης είναι να φέρει κοντά της αλλά και κοντά στους άλλους φιλοτελικούς συλλόγους τους ανθρώπους που αγαπούν το γραμματόσημο.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της προσπάθειας διοργανώνει εκδρομές ή επισκέψεις σε πανελλήνιες ή τοπικές εκθέσεις, πάντα μετά από τη συλλογική  απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Σκοπός της Ένωσης είναι να προάγει το Φιλοτελισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης και να φέρει όσο περισσότερους ανθρώπους κοντά της αλλά και κοντά στο γραμματόσημο είτε ως απλούς φίλους είτε ως ενεργά μέλη.

pieria3.photo
Από αριστερά προς τα δεξιά : 1) ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), 2) ΚΥΖΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ), 3) ΜΠΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΤΑΜΙΑΣ), 4) ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ) και 5) ΚΕΣΑΝΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ).

Ο Αντιπρόεδρος της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας αριστερά κ. Ψυλλάκης Βασίλης συντ. δικηγόρος, και δεξιά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Ναβροζίδη Ιορδάνη και Αντιπρόσωπο της Πιερίας για την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία.

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Σύνθεση νέου ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ναβροζίδης Ιορδάνης – Πρόεδρος,

Μπητόπουλος Παντελής – Αντιπρόεδρος,

Κεσανλής Νικόλαος – Γενικός Γραμματέας.

Κυζιρίδης Γεώργιος – Ταμίας,

Κιόρογλου Σάββας – Ειδικός Γραμματέας,

Τζουμέρκας Βασίλειος – Έφορος,

Φέντος Κωνσταντίνος – Κοσμήτορας

Σιδεροπούλου Πολυξένη – 1ο Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

Σαββίδης Κωνσταντίνος – 2ο Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

Ναβροζίδης Ιορδάνης – Αντιπρόσωπος Ε.Φ.Ο.

pieria4.photo pieria5.photo pieria6.photo

pieria7.photo