Τακτική ΓΣ και κοπή βασιλόπιτας της ΦΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη 14.2.2024

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης γέμισε με τα μέλη και τους φίλους της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου (ΦΕΛ) που συμμετείχαν στη τακτική της Γενική Συνέλευση και την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας έτους 2024 την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου μετέφερε ο αιδεσιμότατος π. Ευστράτιος Κομνηνός, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Μυτιλήνης κ. Νίκος Γιαννάκας, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Στρατηγός Γρηγόρης Μπουντλιάκης, η διευθύντρια του Ταχυδρομείου Μυτιλήνης κα Μαρία Μαρινέλλη, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Β.Α. Αιγαίου) κ. Στρατής Μανωλακέλλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Διευθυντής του Μουσείου Τεριάντ κ. Κων/νος Μανιατόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβέντζας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «το Δελφίνι» κ. Δημήτρης Παπαχρυσός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγωνιστικού Bridge Μυτιλήνης κα Κατερίνα Χατζηδημητρίου (συνοδευόμενη από μέλη του Συλλόγου) και αντιπροσωπεία του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Μαρία Μαρινέλλη, ενώ γραπτά μηνύματα απέστειλαν ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κων/νος Μουτζούρης, η Γενική Διευθύντρια του Δήμου Μυτιλήνης κα Όλγα Χιώτη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γιώργος Καμπούρης και η υπεύθυνη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λέσβου κα Άννα Λιγνού.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, Πρόεδρος της οποίας εκλέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΦΕΛ κ. Γιώργος Γουγούλας, ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Μιχάλης Βαΐτης παρουσίασε τον απολογισμό του συλλόγου για το 2023. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: 

  • στη έκδοση του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος», του μακροβιότερου φιλοτελικού περιοδικού της ελληνικής επαρχίας, βραβευμένου με μεγάλο αργυρό μετάλλιο στην πρόσφατη Διεθνή Φιλοτελική Έκθεση BALKANFILA XIX στο Βελιγράδι,
  • στη δημιουργία μαθητικής φιλοτελικής ομάδας και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης, 
  • στις προτάσεις έκδοσης γραμματοσήμων που υποβλήθηκαν στα ΕΛΤΑ, 
  • στη διαμαρτυρία της ΦΕΛ για την απόφαση των ΕΛΤΑ να καταργήσουν την επικόλληση γραμματοσήμων στις επιστολές ειδικής διαχείρισης, που ακυρώνει την καλλιτεχνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και εθνική αποστολή των γραμματοσήμων.

Σε σύντομη παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου πρότεινε την συνεργασία του Δήμου και της ΦΕΛ για την προώθηση του Φιλοτελισμού στους μαθητές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης έδωσε ομιλία με θέμα «Γνωρίζοντας το Κάστρο της Μυτιλήνης από τα έργα της αναστήλωσης και συντήρησης», συνοδευόμενη από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αρχιτεκτονικά σχέδια. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση γραμματοσήμων που απεικονίζουν κάστρα της Ελληνικής Επικράτειας, δίνοντας ιδέες για τη συγκρότηση ανάλογης θεματικής συλλογής. Επίσης, σατυρική παρλάτα για το φιλοτελισμό και το ταχυδρομείο απήγγειλε ο κ. Βαγγέλης Χατζημανώλης.

Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης, προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΛ για τη διετία 2024-2025, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Μιχαήλ Βαΐτης (Πρόεδρος), Ευστράτιος Αναγνώστου (Αντιπρόεδρος), Γεώργιος Γουγούλας (Γενικός Γραμματέας), Αντώνιος Δουκαρέλλης (Ταμίας), Γαβριήλ Καραμπελόπουλος (Ειδικός Γραμματέας), Παναγιώτα Μπαρέκου (Κοσμήτωρ) και Γεώργιος Μπεκιάρης (Μέλος). Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Δημήτριος Χατζηχαραλάμπους, ενώ στην Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Γρηγόριος Βέτσικας, Γεώργιος Σταυρόπουλος και Γεώργιος Τρευλάκης.

Τυχερή του φλουριού της βασιλόπιτας (ασημένιο εικόνισμα) ήταν η κα Ισμήνη Μαμουνή. Η ΦΕΛ προσέφερε φιλοτελικά δώρα σε όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά.

(Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Παπαδόπουλου)

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *